dimineața de Paște a unui păcătos

De Paște și de Crăciun imi este un pic rușine să mă manifest public. Sunt atât de bătut în cap încât confund cele două sărbători. Și nu e vina mea. Nu pricep cum e posibil să sărbătorim nașterea tăind porcul și învierea tăind mielul? Nu vi se pare că tăiem cam multe? Unde o să ajungem, dacă o ținem așa cu tăiatul?!

Așa că de Paște eu sunt așa, destul de low-profile. Am evitat cât am putut discuțiile de Paști, săptămâna trecută. Sâmbătă am făcut o megacurățenie în atelierul de upcycling. Sâmbătă seară, când voi vă umpleați de lumină, eu horcăiam ca porcul, rupt de somn. Logic, culcat până în miezul nopții, duminică, la șapte dimineața eram fresh.

Și ce dimineață.... Nu meritam așa ceva, la cât de păcătos am întâmpinat Paștele ăsta. Nu tu zgomot pe stradă, nu tu claxoane. Mi-am pus o cafea, am aprins o țigară și am deschis televizorul. Pe Pro era un videoclip cu muzică religioasă, sau o slujbă live, așa că am comutat pe Antena 1. "Urmează meteo", zice băiatul ăla. Perfect, ia să vedem cum o să fie vremea mâine...

Șmaf!, îmi trage televizorul una....

an01

Fac repede un backup. N-am dormit trei zile, nu? Sunt în dimineața de Paște. Aia sfântă, cu lumina, cu a înviat, cu îmbrăcat frumos, luat masa civilizat, cu vorbit frumos, mâncat frumos, băut ponderat. Ori fata asta e.... nepascală, ca să fiu delicat!

Nu mă uit des la meteo, iar la Antenă nu mă uit aproape niciodată dimineața. Așa că nu știu dacă fata asta lucrează de mult la Antenă, la Meteo. Dar nici nu contează, deja e cea mai frumoasă dimineață de Paște pe care o petrec la televizor! Cum îi turuie gurița aia... și n-aud nimic. Urmăresc atent momentele în care inspiră și spune diftongi moi în același timp. Asta e, frate, jurnalism tv de calitate! Când îl implici pe telespectator. Când îl ții cu sufletul la gură...

Țaca-paca, se termină meteo, apare iar băiatul ăla care spune că o să ne întoarcem la meteo mai târziu. Păi hai să ne întoarcem mai repede, că habar n-am cum o să fie vremea nici azi, nici mâine! Mai beau niște cafea, citesc știrile pe net, mă ridic să deschid ușa la balcon, și șmaf! din nou, televizorul umple de viață sufrageria. 

an02

Sunt deja un telespectator avizat. Remarc tot felul de chestii. Ce frumos inspiră când se întoarce. Ce frumos inspiră când zâmbește. Ce frumos inspiră!

an03

M-aș putea obișnui cu astfel  de dimineți, serios. Și aș deveni cel mai mare fan Antena 1. Mai ales că sunt semne clare că Antena 1 mă vrea telespectator....

an04

De exemplu, în prima imagine din acest colaj, apare cifra 22. V-ați prins, da? Eu nu sunt din filmul cu 22, port doar mărimea L la boxeri, dar rămân optimist, am și alte calități. În a doua imagine tipa râde, deci și ea crede că e ok să rămân optimist. În a treia, tipa indică spre numărul 18. Trebuie să fii major, adicătelea. Și sunt. Dumnezeule, am șanse mari!!!!

an00

Și uite!!! Mă aude! Mi-a făcut cu ochiul! Doar mie, pentru că restul României doarme, la ora 7, în dimineața de Paște. Deci ăsta e Paștele pentru păcătoși, nu? De mâine cred că port numai Jolidon, să pară că joc în filmul cu 22....

După această dimineață de Paște, am rămas cu două dileme:

  1. De ce o ține Antena 1 pe fata asta doar la meteo? Să-i dea, frate, toată emisia! Să bage publicitate când face pipi și când bea apă și în rest să apară ea, să le zică pe toate. 
  2. Are cineva idee, cum o să fie vremea, luni? Că ăștia de la Antenă nu zic nimic...

******

Apasa pe coperta oricarei din cartile de mai jos si cumpar-o, daca vrei sa faci unei tipe un cadou misto de Pasti:

w1w2w3w5w4w6  

Pachete-Cadou , numa' bune de dat cadou de Pasti: 

pachetul 1, dedicat celor care au deja unele din cartile mele - link

pachetul 2, dedicat celor nu au auzit inca de seria "Tipul din filme..." link

pachetul 3, dedicat celor care nici n-au auzit vreodata de mine: link

 

© 2023 Bogdan Stoica